Искра Донова се бори 6 години да стане майка. За това

...
Искра Донова се бори 6 години да стане майка. За това
Коментари Харесай

Искра Донова: Преминах през отричане, изтощение, страх

Искра Донова се бори 6 години да стане майка. За това време актрисата, позната от няколко български сериала, мина през палитра от страсти, чийто връх е любовта от пръв взор, връхлетяла я на 7 февруари, когато роди сина си Йоан. " Всичко затихна, с цел да запечатам този най-красив и дълго чакан момент ", показа Искра вълнението си в обществените мрежи. Тя и брачният партньор й Жеко, с който са дружно от дълго време, сбъднаха съкровената си фантазия, след ин витро процедура в Турция.

" Преминах през много стадии – на отказване, на изтощение да се бориш, страхове... ", споделя актрисата. Искра понесла тежко първия несполучлив ин витро опит преди 6 години.

" В моментите, в които е имало неуспехи, съм си казвала: " Може би би трябвало да трансформира нещо. Може би не го заслужавам ". Всякакви такива неща, свързани с вярата... " Може би не ми е обещано. " Човек се уповава на всичко, хваща се за каквото може единствено и единствено да се случат нещата ", откровена бе Искра, позната от сериалите " Братя ", " Скъпи наследници ", " Фамилията ", " Връзки " и други

Голяма опора в този и други сложни моменти за нея били брачният партньор й Жеко, приятелите им и несъмнено родителите й. Все отново Искра, която изигра и Ива Йосифова в хитовата поредност " Братя ", в никакъв случай не изгубила вярата си. Не се съмнявала, че ще стане майка. " Исках да знам, че съм направила всичко допустимо, с цел да се случи ", казвала е тя.

Затова, откакто си дала къса отмора от битката, с цел да си " поеме глътка въздух ", Искра, която този ноември ще чества 42-рия си рожден ден, решила, че е най-добре със брачна половинка й да създадат нова ин витро процедура в клиника в Истанбул. Актрисата настояла, защото имала възприятието, че до момента все нещо са пропущали. Не се чувствала в кондиция и спокойна, което считала, че по никакъв начин не е от изгода. Смятала, че би трябвало да смени ситуацията и средата. По рекомендация намерили лекаря, към който се обърнали.

" Цяла година събирахме яйцеклетки и ембриони, с цел да може да ги замразяваме, тъй като към този момент не съм на 23 и знаем какъв брой ще е мъчно, в случай че желаеме второ, да минем през същите тези процедури ", споделя Донова. За задачата трябвало да пътува постоянно до Истанбул, както и да си поставя инжекции. По това време актрисата се снимала в сериала " Братя ", което счита, че е било в нейна изгода. Заетостта й помогала този път да не се вглъбява в процеса и да не задълбава в упования и паники.

Разбира се, не било леко, защото Искра и мъжът й пътували няколко пъти до Истанбул, където съвсем не се застоявали. Бързали да се върнат, тъй като трябвало да е на снимачната площадка на " Братя ". " Слагах си инжекции сред фотосите ", споделя тя.

След като лекарят й споделил, че са подготвени, Искра Донова се подложила на ин витро процедура. Направила си тест за бременност много рано, тъй че втората линия, която демонстрира позитивния резултат, била бледа. На идващия ден повторила теста – чертата била по-наситена. Любопитното е, че тя не споделила на брачна половинка си.

Искала да е изцяло сигурна. Затова си направила кръвен тест, преди да му заяви. Той, несъмнено, доста се зарадвал, само че побързал да овладее страстта, тъй като за всички било ясно, че първите седмици са рискови. Когато обаче след време отишли на обзор и чули за първи път сърдечния темп на бебето си, се отдали на вълнението и щастието.

" Аз бях толкоз щастлива да видя него толкоз благополучен... И някак си беше толкоз горделив. Беше станал три метра висок и като вървим по улиците, просто е... все едно върти той планетата ", усмихва се Искра Донова.

Първите три месеца от бременността си актрисата по никакъв начин не се чувствала добре, поради нормалните неразположения. Гадело й се от всичко, в това число от вода. Храните пък, които успявала да поеме, били най-вече тестени. След третия месец към този момент била по-добре и дори възобновила тренировките във фитнеса. Въпреки придвижването, качила 19 кг.

" На лицето ми не личат, само че надолу... ", пошегува се актрисата, дни откакто роди сина си Йоан, в предаването " На кафе ", където се включи от вкъщи си с видео връзка. С почитателите си в инстаграм пък Искра показа, че очаквала с неспокойствие бременността си, само че и в същото време този интервал доста я плашел.

Искра родила със секцио по лекарска рекомендация. Йоан се родил с тегло 3,600 кг. и височина 50 см. " Вдига си главата от легнало състояние, много е мощен ", похвали го гордата му майка. С мъжа й не си доспиват, само че по този начин щяло да е, до момента в който се приспособяват. Кръстили сина си на бащата на Искра – известния фотограф Иван Донов. Дълго време се колебаели дали да не го запишат Йоан. Искра взела решението, минути откакто видяла сина си.

Мислела да емигрира

Преди да срещне брачна половинка си, Искра Донова имала интервал, в който обмисляла да загърби актьорството. Актрисата приключила Рекламен мениджмънт в Нов български университет и даже си намерила работа по специалността. Имала концепция и да емигрира.

Причината за тези й проекти била финансова. Заплащането, което получавала за изявите си на театрална сцена, било незадоволително. Искра постоянно е успявала да намира и други задължения, само че в един миг даже хората, с които се разминавала по улиците, почнали да я натъжават. В този интервал имала чувството, че тук я задържат най-много родителите и приятелите й. Много й липсвали брат й, който живее от години в Сан Франциско, както и сестра й Ива, която също не е в България, написа HotArena. Любопитна детайлност е, че Искра и Ива бяха бременни едновременно. Сестрата на актрисата роди през октомври предходната година. Така че в този момент, когато се чуват, разясняват най-вече майчински въпроси.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР